300 de dolari pentru uciderea unui pastor Potrivit mai multor surse, militanţii hinduşi din statul Orissa oferă plată în bani, îmbrăcăminte sau în lucruri de primă necesitate celor care reuşesc să ucidă creştini, să le distrugă bunurile sau să le ardă bisericile până la temelii. O răsplată de aproximativ 300 de dolari este promisă celor care ucid un pastor. Femeile sunt recrutate de asemenea de către militanţi şi sunt antrenate în locaţii secrete în mânuirea săbiilor şi a bastoanelor pentru a ataca credincioşii. Ministerul de Interne a solicitat crearea unei divizii poliţieneşti speciale pentru a-i proteja pe cei care se află sub ameninţarea violenţei. “Rugaţi-l pe Dumnezeu să zădărnicească încercările celor care caută să facă rău creştinilor din Orissa şi să-i intimideze. Rugaţi-vă ca creştinii din India să rămână statornici în credinţă, în timp ce îl slujesc pe Cristos în medii ostile şi primejdioase.”
Sri Lanka - biserica arsa si credinciosi amenintati Potrivit unui raport întocmit în data de 25 septembrie de National Christian Evangelical Alliance, pe 23 septembrie, un grup de aproximativ 60 de persoane condus de un călugăr şi de un politician local, a dat foc unei biserici parţial construite din districtul Puttlam, Mailankulam. Câţiva creştini care au încercat să intervină au fost atacaţi. Ofiţerii de poliţie au reuşit, într-un final, să împrăştie mulţimea. Totuşi, pe la miezul nopţii, unii dintre atacatori au ameninţat că vor omorî copiii creştinilor dacă vor avea curajul să meargă a doua zi la şcoală. Un alt membru al bisericii care a încercat să protejeze clădirea a fost ameninţat, de asemenea, cu moartea de către militanţi în zilele de 23 şi 24 septembrie. Acesta a fost al doilea atac, după ce in data de 17 august o altă biserică a fost arsă. - Sa ne rugăm ca atacurile asupra bisericilor creştine din districtul Puttlam să înceteze. - Sa ne rugăm ca cei care se poartă cu ostilitate faţă de creştini să se pocăiască şi să vină la credinţa în Cristos. pray_mission, Fii binecuvântat!
Creştinii din Libya Cei câţiva creştini din Libya sunt aproape cu totul străini în propria ţară şi urmăriţi îndeaproape de poliţia secretă, deşi guvernul permite o biserică din fiecare denominaţie per oraş. Misionarii emigranţi, făuritori de corturi, trebuie să se păzească cu mare atenţie de reţeaua inextricabilă a poliţiei secrete.
O regiune izolată din Papua Noua Guinee Cu 50 de ani în urmă, locuitorii din Funa (în vestul izolat din PNG) se aflau adesea în conflicte violente. Răzbunările de sânge, vânătoarea de capete şi canibalismul erau cât se poate de banale. Lucrarea misionarilor creştini nu a atins această parte din PNG până la mijlocul secolului trecut şi au mai trebuit 20 de ani până ca Evanghelia să ajungă în Funa. Când aceasta s-a întâmplat, închinarea înaintea lui Dumnezeu a înlocuit venerarea idolilor, iar triburile locale s-au desprins de vrăjitorie şi artele oculte. Vânătoarea de capete şi canibalismul au încetat aproape peste noapte. Pe măsură ce în junglă s-au creat piste de aterizare, serviciile de sănătate şi de educaţie au fost introduse, iar avioanele MAF (Mission Aviation Fellowship) au devenit o punte de legătura cu lumea din afară. Majoritatea familiilor încă trăiesc din agricultură, pescuit şi vânătoate, totuşi Biblia a fost tradusă în limba locală, iar acum oamenii sunt însufleţiţi de dorinţa de a duce Evanghelia la triburile ne-evanghelizate vecine. MAF
Preluari din media crestina
Rugati-va pentru fratii care sufera din pricina credintei lor in Isus Cristos
Crestini atacati de musulmani in Nigeria Crestini atacati de musulmani in NigeriaViolenta anticrestina a izbucnit in orasul nigerian Jos, in data de 28 noiembrie, in urma unei alegeri locale. Saisprezece biserici au fost devastate de bande de musulmani, mii de crestini au fugit din casele lor, iar surse estimeaza ca sute dintre ei au fost ucisi. Desi relatarile initiale au dat vina pe alegerile guvernamentale locale ca fiind catalizatorul violentelor, grupuri crestine din Nigeria sustin ca procesul de votare a fost pasnic si ca atacurile s-au petrecut chiar inainte ca rezultatele sa fie anuntate.
Crestinismul se afla in fata celei mai mari persecutii din istoria sa Published by admin at 3:27 am under Stiri Persecutiile religioase continua inca sa faca victime pe glob, aproximativ 250 de milioane de crestini fiind in pericol din cauza convingerilor lor religioase, afirma indexul alcatuit de organizatia americana de ajutorare Open Doors. In acest moment, un crestin din 10 este supus persecutiilor religioase, expusi fiind mai ales cei care traiesc in lumea musulmana, unde convertirea la crestinism se pedepseste cu moartea, informeaza ziarul german “Die Presse”, citat de Agerpres. Mai mult, comunitatea crestina se confrunta cu cea mai mare persecutie din istoria sa, considera Johann Marte, presedintele organizatiei crestine Pro Oriente si membru al recent infiintatei platforme “Solidaritate cu crestinii persecutati”. In lume exista mai bine de 250 de milioane de crestini care sufera abuzuri si expulzari din partea statelor unde sunt minoritari. Ei continua sa traiasca in frica, sa fie amenintati cu moartea sau chiar omorati. Desigur, nu numai tarile musulmane sunt vinovate de aceasta situatie, desi Arabia Saudita se afla pe locul doi in topul tarilor care persecuta crestini. Pe locul intai in lista statelor care intezic crestinismul, sau ameninta crestinii se afla Coreea de Nord, iar pe locul trei Iranul. Nici China si nici Bhutanul, stat budist, nu se afla departe in acest top. Parlamentul de la Teheran a aprobat in septembrie un proiect de lege prin care parasirea religiei islamice se pedepseste cu moartea, barbatii urmand sa fie decapitati sau spanzurati, iar femeile lapidate, afirma Katharina Grieb de la societatea internationala pentru drepturile omului. Conform organizatiilor care se ocupa de acest subiect in majoritatea cazurilor persecutiile sunt organizate de state si nu de populatie. Nici India nu a scapat de acuzatii, din cauza violentelor anticrestine care au provocat in regiunea Orissa 500 de morti si 50.000 de refugiati, in cursul lunii august. Fruehwirt Christian a declarat ca doar jumatate dintre refugiati au ajuns in tabere organizate, restul traind inca in padure. Si in China, episcopii sunt arestati, iar bisericile inchise si obligate functioneze in secret.
Doua cereri de rugaciune pentru India Posted on decembrie 5, 2008 de Vio Pop Draga prieten in Cristos, Cand am primit cuvintele tale despre aceste cereri de rugaciune critice, am stiut ca vrei sa le ridici in rugaciune catre Tatal nostru. Trei dintre studentii nostri au fost batuti brutal de extremistii anti-crestini in Karnataka, India, saptamana trecuta. Dupa atac, radicalii au luat tinerii si i-au dus la sectia de politie, acuzandu-i pe nedrept de convertirea cu forta a oamenilor la crestinism. Tinerii sunt acum in custodia politiei. Chiar daca liderii de la Gospel for Asia din Karnataka muncesc din greu sa-i elibereze, politia inca nu le va da drumul. Te rog, roaga-te pentru ca acesti frati credinciosi in Cristos sa fie eliberati cat de curand posibil, si ca acei ce i-au batut sa vina sa cunoasca dragostea Salvatorului nostru. De asemenea, zilele astea, ploi toentiale au distrus Tamil Nadu, India. Pe langa coasta, majoritatea satelor sunt acum sub apa. Multi oameni, inclusiv cativa credinciosi, au pierdut totul in viitura. Roaga-te ca ploaia sa se linisteasca, si ca misionarii nostri sa stie cum sa se ingrijeasca mai bine de oameni in aceste vremuri de mari pierderi si durere. Sunt asa multumitor ca esti doritor sa stai in crapatura pentru fratii si surorile noastre din Asia. Esti asa o binecuvantare.
Somalia - convertit de la Islam ucis de militanti Potrivit Compass Direct, in data de 27 octombrie, Mansuur Mohammed (25 de ani), un asistent social care s-a convertit de la Islam la crestinism in anul 2005, a fost decapitat de islamisti pe 23 septembrie in satul Manyafulka. Masina in care calatorea Mohammed cu un prieten a fost oprita de membrii unui grup militant islamic al Shabab”. Soferul a reusit sa fuga dar Mohammed a fost prins. In acea dupa-amiaza militantii i-au strans pe sateni si le-au spus ca le-au pregatit o masa. Cinci barbati mascati si inarmati l-au decapitat pe Mohammed in fata multimii. Un militant a recitat din Coran si a declarat ca Mohammed este un murtid” (un termen arab folosit pentru o persoana apostata care paraseste Islamul) si ca este un spion pentru soldatii etiopieni. Scandand Allahu Akbar” (Dumnezeu este mare), militantii l-au decapitat pe Mohammed si au scos chiote de bucurie in timp ce tineau capul acestuia in fata multimii oripilate. Mai tarziu a fost pusa in circulatie in Somalia si in tarile vecine, inregistrarea video a crimei pentru a starni frica in aceia care se gandesc sa treaca de la Islam la Crestinism. Martirajul lui Mohammed este ultimul dintr-un val de atacuri asupra crestinilor din Somalia in ultimele luni. Potrivit International Christian Concern, la mijlocul lui septembrie Ahmadey Osman Nur (22 de ani), a fost impuscat de militantii islamisti in timpul unei nunti. Rugati-va pentru familiile celor ucisi. De asemenea, rugati-va ca cei responsabili pentru aceste fapte intunecate sa ajunga sa cunoasca lumina dragostei lui Cristos. (Interne
- Acasa
- Despre noi
- Misiune
- Info misiune
- Galerie
- Mărturii
- Predici scrise
- Pagina copiilor
- Resurse
  - Miscarea Penticostala
  - Biografia Apostolilor
  - Cuvint catre tineret
  - Mare este secerisul
  - Poezie -creatie
  - Ajutoare Neemia
  - Scrisoare de la Isus
  - Pagina femeilor
  - Rugaciune
  - Stiri crestine
  - Stiri crestine 2
  - Negative Crestine
- Pildele Domului Isus
- Contact
- Guestbook